Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

організації неприбуткових організацій майно лубенської особи об'єднання ділянки нерухоме україни відмінне земельної податок реєстру фізичні юридичні податку документи установчі
Лубенська ОДПІ повідомляє!
2016-08-02

   На прохання Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області доводимо до відома населення Хорольської територіальної громади про наступне:

1)Сплатіть вчасно податки на майно;

2)До уваги неприбуткових організацій.

 

Сплатіть вчасно податки на майно

Податковим кодексом України встановлено податок на майно (розділ ХІІ), до складу якого відносяться податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортний податок та  плата за землю, сплату яких громадяни розпочали з 1 липня 2016 року і вже є перші результати.

Так, фізичні особи, які обліковуються в Лубенській ОДПІ вже сплатили податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки  330,7 тис.грн., транспортного податку  43,8 тис. грн. та плати за землю  12 млн. 362,1 тис. грн.

Нагадаємо,що платниками податків на майно є :  

- транспортного податку - фізичні та юридичні особи, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно) та середньо ринкова вартість яких понад 750 розмірів мінімальної зарплати (в 2016 році – 1033500 грн.);

- плати за землю - фізичні та юридичні особи, які мають у власності та користуванні земельні ділянки;

- податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. 

При цьому, не платять податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки ті громадяни, які мають у власності квартиру (частину) площею до 60 кв.м., будинок (частину) – до 120 кв.м., різні типи об’єктів - і квартиру і будинок – до 180 кв.м. Також, рішенням сесії Лубенської міської ради звільнені від оподаткування допоміжні споруди: сарайчики,  літні кухні,  погреби, тобто все, що стосується господарських (присадибних) будівель. Інші об’єкти нерухомості - магазини, цехи, склади, виробничі приміщення і т.п. оподатковуються на загальних підставах (за 2015 рік – 12,18 грн. за 1 кв.м.).

В разі виникнення питань звертайтеся до Центру обслуговування платників Лубенської ОДПІ за адресою м. Лубни вул. Я.Мудрого. 21 або телефонуйте (05361) 70381.

Не відкладайте на завтра те, що можна зробити сьогодні.

 

Сектор організації роботи Лубенської ОДПІ

 

 

До уваги неприбуткових організацій 

Лубенська ОДПІ  ГУ ДФС у Полтавській області повідомляє, що з метою  виконання вимог Податкового кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 №440 затверджено Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру.

Відповідно за вищезазначеного Порядку, установчі документи неприбуткових організацій (крім іншого) повинні :

  • містити заборону розподілу отриманих доходів або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб;
  • передбачати передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення). Ця вимога не поширюється на об'єднання та асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків;

-  передбачати, що доходи (прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Звертаємо увагу, що на сьогодні, у статутах більшості неприбуткових організацій відсутні вищезазначені норми і це  не дає їм можливості з 01.01.2017 року залишатися в статусі неприбуткових. Таким чином, платникам необхідно перереєструвати свої установчі документи (статути) шляхом доповнення їх необхідними нормами та подати до Лубенської ОДПІ (в т.ч. відділень) реєстраційну заяву із позначкою «зміни» і копії змінених установчих документів (статутів).  Профспілкові та громадські організації повинні перереєструвати свої установчі документи (статути) в Головному територіальному управління юстиції у Полтавській області, а інші неприбуткові установи – у державного реєстратора. Неприбуткові підприємства, установи та організації, які не приведуть свої установчі документи у відповідність із нормами Податкового кодексу України до 1 січня 2017 року - не будуть включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Нагадаємо, що до неприбуткових організацій, зокрема, можуть бути віднесені: бюджетні установи, громадські об'єднання, політичні партії, творчі спілки, релігійні організації, благодійні організації, пенсійні фонди; спілки, асоціації, житлово-будівельні, дачні, садівничі та гаражні кооперативи (товариства), ОСББ, професійні спілки, їх об'єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об'єднання, сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, кооперативні об'єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та інші юридичні особи, діяльність яких відповідає вимогам Кодексу.

У разі виникнення питань щодо оподаткування неприбуткових організацій звертайтесь до Центрів обслуговування платників Лубенської ОДПІ та відділень.

 

Сектор організації роботи Лубенської ОДПІ

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]