Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

стажу плати страхового заробітної &mdash внески страхові пенсійного пенсію виплаті сплачені можливість конверті&rdquo зарахування учасником періоди законодавства фонду україни
Легалізація заробітної плати – крок до кращого майбутнього
2021-04-23

На сьогоднішній день через тіньовий ринок зайнятості держава втрачає мільйони гривень несплачених податків, а громадяни позбуваються  соціального захисту. Саме тому надзвичайно важливим є завдання повернути втрачені ресурси в економіку держави, що дасть можливість збільшити доходи громадян та спрямувати більше коштів на розбудову місцевих громад.

Пам’ятайте, що отримуючи заробітну плату в “конверті”, ви позбавляєте майбутнього себе і своїх дітей. Ваша “сіра” зарплата — це невідремонтовані дороги, недобудовані школи, це холодні лікарні та неосвітлені вулиці міст і сіл. Кожен з нас  має бути свідомим учасником побудови сильної і справедливої держави, а не пасивним спостерігачем, тож проявіть свою громадянську позицію — не погоджуйтесь стати учасником тіньових схем при виплаті заробітної плати.

Роботодавцям слід пам’ятати, що легалізація заробітної плати — це надійний засіб залучення висококваліфікованих, порядних, не байдужих до майбутньої країни людей та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці.

Працівник, який отримує зарплату в “конверті”, виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем, не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу, а отже — і права на достойну пенсію, інші соціальні пільги та виплати.

Відповідно до нині діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески. Тобто у страховий стаж при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, у яких відбулося нарахування та за які повністю сплачені страхові внески із заробітної плати у сумі не меншій мінімального страхового внеску. Зарахування страхового стажу здійснюється пропорційно сплаченим страховим внескам. При виплаті роботодавцем тіньової зарплати , періоди, за які не сплачено страхові внески, “випадають” із страхового стажу найманого працівника та не включаються у заробіток для розрахунку розміру пенсії.

На  сьогодні, зареєструвавшись на Вебпорталі Пенсійного фонду України, кожна застрахована особа має можливість самостійно контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти факт та повноту сплати внесків та зарахування страхового стажу. При виявлені невідповідностей або порушень законодавства про працю для виправлення помилок працівнику необхідно звернутися до роботодавця. Якщо роботодавець порушує Ваші права,  звертайтесь до організації, якій підпорядковане Ваше підприємство, в органи державної праці, до прокуратури та до суду.      

 

           

                                                                  Головне управління Пенсійного

                                                                  фонду України в Полтавській області

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]