Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Крок за кроком до покращень
2019-05-28

Для того, щоб у громаді міста відбулись суттєві зміни і покращення, одних фінансових ресурсів для реалізації проектів замало. Потрібні свіжі ідеї, а головне – знання, які б забезпечили успішну реалізацію громадських проектів різних сфер життєдіяльності містян. Найкращим своїм професійним досвідом ділилися з хорольцями кращі експерти в галузі проектного менеджменту з міста Лубен та Києва, які знають про реалізацію проектів все і навіть більше.

Засідання круглого столу «Реалізація проектів розвитку в малих містах, виклики та перспективи» відбувся 28 травня 2019 року, у залі засідань Хорольської міської ради за ініціативи та організаційної підтримки депутата Полтавської обласної ради, засновника успішного вітчизняного інноваційного підприємства «Наш Млин» у сусідньому м. Лубни – Руслана Ляшка. У роботі засідання взяли участь представники громадських організацій міста та району, громадські активісти, комунального підприємства «Комунсервіс», голови ОСББ та АОСББ міста, а також представники виконавчого апарату міської ради, від якого заступник міського голови Яна Карманська була модератором заходу. Круглий стіл відбувся за сприянням проекту «Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки». Міська рада має наміри зробити кроки назустріч задля налагодження співпраці з Фондом «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу», який забезпечує інформаційно-консультативну допомогу малим містам (до 50 тис. населення) в галузі енергобезпеки, енергозбереження, екології, благоустрою територій та сталого розвитку.

У рамках програми круглого столу Президент цього Фонду Руслан Щербаков презентував присутнім медіа-презентацію та детально описав проблеми при складанні проектів, які саме проекти цікаві грантодавцям, з чого починати, як правильно провести ранжування наявних у громаді проблем – визначення пріоритетних напрямків розвитку, на які варто звертати увагу першочергово. Доповідач розповів про історію створення Фонду «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу», який діє з 2016 року й фінансується Міністерством клімату та довкілля Норвегії.

Ресурсною базою,основою для реалізації будь-якого проекту є наявність генерального плану. Цікаву інформацію про те, як можливо створити елемент генплану за дві години із застосуванням експериментальної геоінформаційної системи проектування розповів Віктор Глеба – експерт з державного управління у сфері містобудування та планування територій, екс-заступник головного архітектора Києва, член Української академії архітектури, кандидат наук з державного управління.   

За підсумками спільних обговорень на засіданні, вирішено підписати меморандум про співпрацю у науково-виробничій та інноваційній сфері між експертним співтовариством в особі Президента Фонду Русланом Щербаковим та Хорольською міською радою від мого імені, як міського голови. Підписання Меморандуму забезпечить на майбутнє підтримку, розвиток та просування партнерських проектів сталого розвитку нашої громади. Підводячи риску обговорених питань, виявили нові для себе перспективи практичного застосування Концепції  Ініціативи "Мери за економічне зростання". Вирішили стати членами цього нового проекту Європейського Союзу, який діє з 2017 року і охоплює широку географію учасників серед таких країн як: Азербайджан, Вірменія, Біларусь, Грузія, Молдова та Україна. «Угода мерів» дала можливість залучити гранти (проекту ComDep загальним фондом понад 8,0 млн. євро) на проекти підвищення енергоефективності таким містам-першопрохідцям: Конотоп (Сумська область), Жовква і Самбір (Львівська область), Долина (Івано-Франківська область), Вознесенськ (Миколаївська область), Жмеринка (Вінницька область), Нововолинськ (Волинська область), Славутич (Київська область), Гола Пристань (Херсонська область), Краматорськ (Донецька область) та Мена (Чернігівська область).

На завершальному етапі заходу Руслан Ляшко побажав хорольцям успіхів у реалізації запланованих заходів на шляху до сталого розвитку. Кожен, хто має ідею з покращення благоустрою міста, збереження довкілля, покращення екології, розвитку туризму чи інших сфер нашого міста, може звернутися за допомогою до Руслана Ляшка. Спеціально для того, щоб забезпечити соціально активним людям всебічну підтримку (від заповнення аплікаційних форм заявок для участі в конкурсному відборі проектів до залучення й використання грантових коштів), депутат облради створив так званий «Зелений офіс підтримки громадських ініціатив» у м. Лубни. Кожен бажаючий громадянин може залучитися інформаційно-роз’яснювальною підтримкою фахівців і втілити проектні ідеї в життя, зробити особистий внесок в покращення якості життя громади.   

Сподіваємося, що подібні заходи по налагодженню співпраці дадуть змогу підвищити громадянську свідомість, а також залучити активних людей до генерації ідей і успішно реалізувати навіть ті проекти, які здаються амбітними і нереальними.

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]