Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

військової адміністрації заходів районної лубенської розпорядження начальника перебування громадян великдень церков громадських сіряченка умовах обмеження місцях сергія території обмежено кві
Як у Хорольській міській ТГ святкуватиметься Великдень в умовах війни
2022-04-21

У наступну неділю мешканці та вимушені переселенці Хорольської міської територіальної громади разом зі всіма православними українцями, вірянами східного обряду, відзначатимуть велике й світле свято – Великдень. В умовах війни для багатьох воно відрізнятиметься від традиційного, але попри тяжкий для країни і всіх нас час, ми не повинні відходити від прадавніх християнських традицій, народних звичаїв і обрядів. Адже саме в складні часи віра й надія стали для всіх нас міцною опорою в боротьбі за перемогу над ворогом і наше майбутьнє під мирним небом України.

У багатьох людей виникло чимало питань: як ми будемо святкувати Великдень в умовах воєнного стану, чи будуть проводитися богослужіння в церквах, які будуть обмеження і ряд інших. Згідно розпорядження начальника Лубенської районної військової адміністрації Сергія Сіряченка від 10.04.2022 №88 «Про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Лубенського району під час перебування громадян у громадських місцях у період Великодніх свят» зі змінами встановлено наступні обмеження та заборони, зокрема:

1. Обмежено перебування громадян у громадських місцях без нагальної потреби у вихідні й святкові дні 23-25 квітня 2022 року.

2. Заборонено проведення масових релігійних заходів на території церков та прилеглих до них територій за участі прихожан під час дії комендантської години (із 22:00 до 05:00 год.).

3. Обмежено доступ громадян до релігійних споруд та прилеглих до них територій.

4. Обмежено перебування під час дії комендантської години у приміщеннях церков не більше 10 осіб з числа священнослужителів.

Контроль за дотриманням цих заходів буде здійснюватися працівниками поліції.

Ситуація в Лубенському районі, у тому числі в Хорольській міській ТГ, контрольована й стабільна, бойових дій немає. Надіємося, що так і буде. Тому обмеження мінімальні й у ніч на Великдень 24 квітня богослужіння відбуватимуться тільки всередині храму та без вірян. Ці заходи встановлено в безпекових цілях аби не допускати скупчення людей біля церков та не наражати їх жяття на небезпеку. Адже всі ми побачили і переконалися, що у ворога немає нічого ані людського, ані святого.

 

Розпорядження начальника Лубенської районної військової адміністрації Сергія Сіряченка від 10.04.2022 №88 «Про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Лубенського району під час перебування громадян у громадських місцях у період Великодніх свят» для ознайомлення – завантажити.

Розпорядження начальника Лубенської районної військової адміністрації Сергія Сіряченка від 20.04.2022 №92 «Про внесення змін до розпорядження начальника Лубенської районної військової адміністрації  від 10.04.2022 №88» – завантажити.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]