Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

населення захворюваності дітей зросла захворіло захворюваність тиждень питома продукти інфекції становить показник джерело речовини захворілих тисяч респіраторні організму підтримують змі
Інформація про стан захворюваності населення на ГРВІ
2019-04-01

Хорольський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує про стан захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції за 13-ий тиждень 2019 року.

За 13-ий  тиждень поточного року (з 22.03 по 28.03) на гострі респіраторні інфекції захворіло 175 осіб. Питома вага міського населення становить понад 65 %. Захворюваність зросла на 22,4 %. Показник захворюваності становить 519,7 на 100 тисяч населення, що нижче епідпорогового на 18,6 % (епідпоріг – 638,4 на 100 тисяч).

Дітей захворіло 141 особа, захворюваність зросла на 43,8 %, показник захворюваності – 2617,9 на 100 тисяч населення. Питома вага дітей серед захворілих – 80,6 %.

Захворіло 85 школярів, захворюваність зросла на 51,7 %.

Госпіталізовано за тиждень 12 хворих, в т.ч. дітей до 17 років – 9, що складає 6,8 % від кількості захворілих.

 

 Загальні заходи профілактики грипу та гострих респіраторних інфекцій:

 

1.Вдягайтеся відповідно до погоди;

2.Уникайте переохолодження, протягів, промокання ніг;

3.Врегулюйте режим праці та відпочинку, виділяйте достатньо часу на сон;

4.У цей час року імунна система стає найбільш чутливою, і ми ризикуємо «підхопити» застуду чи «заробити» якусь іншу хворобу. Але ми в змозі допомогти організму адаптуватися до зміни сезонів, і одним з важливих пунктів у списку дій, які необхідно вчинити для цього є перехід на весняне харчування.

Цитрусові. Вони підтримують в організмі вміст аскорбінової кислоти, яка потрібна для зміцнення судин, поліпшення стану шкіри, засвоєння заліза, зміцнення імунітету.

Кисломолочні продукти. Підтримують мікрофлору кишечника. Завдяки цьому будуть нормально засвоюватися поживні речовини, вітаміни і мікроелементи. Міститься в кисломолочних продуктах вітамін А захищає легені від простудних захворювань.

Овочі. Морква , різні види капусти, буряк – джерело харчових волокон, які допомагають вивести з організму продукти життєдіяльності і токсичні речовини, а також джерело вітамінів, мінералів, антиоксидантів.

Цукор легко замінити  медом або сухофруктами.

До раціону харчування додавайте часник, цибулю, відвари калини та смородини;

5.Регулярно проводьте вологе прибирання та провітрювання квартири чи кімнати у якій проживаєте;

Бережіть своє здоров'я!

 

Завідувач відділенням, лікар-епідеміолог                 Л.І.Кавалер

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]