Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Храмове свято в Мусіївці: там, де рай для душі!
2021-06-10

Духовне життя нашого суспільства є міцною фундаментальною основою, на якій будуються всі інші сфери життєдіяльності людини. Без віри в душі та добра в серці неможливо творити корисні справи і бути готовим на високі благородні вчинки для ближніх. Духовне збагачення людей – це головна передумова для матеріального благополуччя і процвітання кожного з нас, а значить і для усіх громад та України в цілому.

За ініціативи міського голови Сергія Волошина у новоствореній Хорольській міській територіальній громаді починають започатковуватися нові традиції, культурно-масові та спортивні заходи з метою згуртування та єднання людей. У планах заходів виконавчого комітету включено чимало святкових дат і подій, серед яких буде і облюблене величезною кількістю людей свято села під загальною патріотичною назвою «Немає кращої землі, як та, що зветься рідним краєм». Цікаве дозвілля чекає на мешканців сільських населених пунктів  цього літа. А поки що першість у відзначенні святкових дат на селі займають храмові свята.

10 червня цього року віряни в усьому світі відзначають одне з 12 найбільших православних свят – Вознесіння Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Його святкування припадає на 40-й день після Великодня, тому дата щорічно змінюється. У основу святкування Христового Вознесіння покладено євангельські історії, які прославляють сходження Христа на небо. У православному календарі літнього періоду день Вознесіння Господнього співпадає з храмовим святом у селі Мусіївці. З цієї нагоди отець Степан та представники мусіївської громади запросили представників міської влади. За дорученням Хорольського міського голови Сергія Михайловича Волошина керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Галина Михайлівна Козлова завітала на святкування в Свято-Вознесенський храм села Мусіївка Кременчуцької єпархії Української православної церкви. Візит був не з порожніми руками, а з солодкими гостинцями і більш цінним дарунком – першим випуском газети «Наш Хорол». Редактор газети Віктор Антонович Ємець передав такий подарунок невипадково, адже в освячений місцях така подія має неабияке символічне і духовне значення.

Божествена літургія проводилася у відбудованому на місці старої церкви невеличкому, але ошатному й граціозному приміщенні, яке прикрашає затишний дворик у квітковому розмаї. Будівлю храму зведено у 2012 році за фінансової підтримки колишнього директора СТОВ «Мусіївське» Михайла Васильовича Стеценка. Теперішня очільниця місцевого сільськогосподарського підприємства Наталія Миколаївна Гомон теж не залишається байдужою і в межах соціально орієнтованої корпоративної політики намагається всіляко допомагати у вирішенні проблем мешканців Мусіївки та прилеглих сіл: Шкилі, Бурлаки, Дації, Мищенки, Лазьки, Мартинівка та Хоменки. За відносно короткий період, від часів відбудови храму, для багатьох прихожан Свято-Вознесенський храм став особливим місцем для духовного зцілення і культурного збагачення. І малеча, і мудре покоління з радістю збираються на православні свята у намоленому місці, яке стало не просто осередком для релігійних потреб, а й для громадської активності. Атмосфера тут щира, тепла і привітна до кожного, хто прагне мати в своєму серці Бога.

Після богослужіння отець Степан із матушкою Людмилою причастили прихожан щедрою храмовою трапезою. Їхні взаємини можна поставити в приклад, як модель формування міцної сім’ї для міцної громади і процвітаючої держави.

Усі ми досить часто дивуємося чому оточуючий світ переповнений людською агресією, заздрістю і злом. А все насправді дуже просто – посій зернятко милосердя, людяності і доброти і воно неодмінно проросте щедрими плодами.

 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]