Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

громади україни міської державного хорольської голова міський прапора сергій волошин прапор незалежності участі почесну територіальної нашої держави заохочення ірина
Хай вічно прапор майорить у мирному небі Незалежної України!
2021-08-23

У переддень 30-ї ювілейної річниці Незалежності України Хорольська громада гучно відзначила День Державного Прапора. Синьо-жовтий прапор для кожного щирого українця – це не просто символ свободи і боротьби за незалежність, а національна гордість та оберіг. Тож мешканці Хорольської міської територіальної громади зібралися великою єдиною українською родиною, щоб відзначити знакову державну дату з любов’ю і шаною до нашої держави, її символів, історичних традицій та національних цінностей.

Відкриття урочистостей розпочалося із підняття державного прапора на флагштоку біля адміністративної будівлі Хорольської міської ради. Таку почесну місію міський голова Сергій Волошин надав працівнику виконавчого комітету міськради, адміністратору ЦНАПу – Олександру Сапі та директору Покровсько-Багачанського СБК – Ганні Кириленко. На честь державного свята найактивніші та найенергійніші представники громади здійснили патріотичний велопробіг. Велоспортсмени проклали маршрут від середмістя до пам’ятного знаку воїнам-танкістам часів Другої світової війни у с. Вишняки, поклавши квіти до його підніжжя на знак пошани безсмертного подвигу наших визволителів. Завершивши почесну дистанцію, учасники велопробігу долучилися до урочистої ходи центральною вулицею Хорола. Переможцям велопробігу очільник громади вручив медалі та грамоти.

Учнівська та студентська молодь велично та з пошаною пронесла до пам’ятника Тарасу Шевченку велике синьо-жовте полотнище державного стягу довжиною 50 погонних метрів. Цей велетенський прапор став надбанням і гордістю Хорольщини. Ідея його створення та виготовлення належать Сергію Луценку – керівнику ГО «Гостромисл». Марш-парад з Новоаврамівським самодіяльним народним духовим оркестром, який очолює Олександр Ганзенко, додав святу особливого колориту на піднесеного патріотичного духу.

Міський голова Сергій Волошин привітав учасників святкового заходу з особливими державними датами – Днем Державного Прапора та 30-ю річницею Незалежності України. Відзначення Дня Незалежності планується провести ще з більш насиченою культурно-розважальною програмою 24 серпня о 16:00 год. за участі мешканців громади та гостей.

Традиційно до Дня Державного Прапора України приурочено церемонію вручення перших паспортів громадянина України 14-річним юнакам і юначкам Хорольської громади. Посвяту в громадяни України 16-ти хорольців здійснили міський голова Сергій Волошин та завідувач Хорольського районного сектору Управління державної міграційної служби України в Полтавській області Олександр Новаковський. В урочистій атмосфері також відбулась церемонія нагороджень обдарованих дітей та педагогічних працівників освітніх закладів Хорольської міської ради «Таланти рідного краю». До почесної місії нагороджень долучились: міський голова Сергій Волошин, начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Оксана Левіна та начальник відділу освіти, молоді та спорту Ірина Штейнберг.

За сприянням та фінансової підтримки міського голови Сергія Волошина, депутатського корпусу міської ради 152 лауреати отримали грошові премії з метою заохочення до активної участі в громадській, науковій, спортивній та культурно-мистецькій діяльності. 108 дітей – переможці та призери міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів, олімпіад, турнірів, проєктів та онлайн-змагань, а також їхні 44 педагоги-наставники отримали матеріальні заохочення у межах програми міської ради «Опікуємося освітою на 2021 рік».

Завершилися святкування насиченим та яскравим концертом «Сузір’я талантів Хорольського краю» з художніми номерами різноманітних жанрів за участі артистичних зірочок – вихованців Хорольської мистецької (музичної) школи міської ради.

Історію нашої територіальної громади і держави в цілому ми творимо власними руками. Тож усе, що ми робимо спільними зусиллями сьогодні, стає визначальним напрямком розвитку в майбутньому. І назва нашого майбутнього – єдина, незалежна, неподільна, квітуча Україна! 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]