Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

голова ліквідаторів хорольської чорнобильської району аварії ліквідаторам загиблих ядерного пам'яті вшанування катастрофи районної хорольського ліквідатори чорнобильська ціною наслідки життя
Дзвони Чорнобилю
2017-04-26

Минув 31 рік з того часу, як людство сколихнула приголомшлива новина про вибух і подальше руйнування четвертого енергоблоку на Чорнобильській електростанції. В день національної скорботи, 26 квітня 2017 року, біля Пам'ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС громада Хорольщини зібралася для вшанування пам'яті загиблих внаслідок техногенної, екологічно-гуманітарної катастрофи планетарного масштабу. В знак вшанування пам'яті ліквідаторам, які загинули в двобої з невидимим безпощадним ворогом –  радіаційним випромінюванням, було покладено квіти до стели з викарбуваними іменами усіх ліквідаторів Хорольщини.

Ліквідатори аварії на ЧАЕС, представники громадськості Хорольського району та очільники району і міста: голова Хорольської районної державної адміністрації Лариса Звірко, голова Хорольської районної ради Віра Мартюк та міський голова Сергій Волошин з глибокою шаною і скорботою в серці обклали стелу жертвам Чорнобильської трагедії живими квітами. Голова громадської організації чорнобильців та воїнів-інтернаціоналістів «Дзвони» Віктор Масляков від імені всіх ліквідаторів поклав до пам’ятника траурний вінок.

Тих ліквідаторів, які не змогли бути присутніми на заході, відвідали на дому заступник міського голови Яна Карманська та голова Громадської ради ветеранів при виконавчому комітеті Хорольської міської ради Галина Козлова.

В цей скорботний день в поривах холодного вітру пролунали дзвони Чорнобилю. Хвилиною мовчання пом'янули загиблих, які ціною власного життя рятували людство від наслідків ядерного лиха. Декому з них довелося приборкувати вогняне пекло довкола двох сотень тонн ядерного палива в розірваному енергоблоці, отримуючи нестерпні опіки шкіри, дихальних шляхів, які були несумісними з життям. Декого, через одержану підвищену дозу радіації, променева хвороба повільно убивала зсередини.

Зі всієї Полтавської області саме з Хорольського району в найбільшій чисельності були відправлені ліквідатори в радіаційне пекло для нашого порятунку. Всього від аварії на ЧАЕС постраждало 3,2 млн. наших співвітчизників, більше тисячі з яких – хорольці.

Наслідки Чорнобильської катастрофи були жахливими і будуть відгукуватися багатоголосим ехом біди ще багато десятиліть. Чорнобильська аварія спричинила комплекс проблем, що сформували моторошний еколого-соціальний феномен. Це найтяжча трагедія ХХ століття, наслідки якої позначатимуться на житті ще не одного покоління. Чорнобильська катастрофа призвела до радіоактивного забруднення 50,0 тис.км² території України, на якій було розташовано 2294 населених пунктів і проживало 2,6 млн. осіб, у тому числі 1 млн. дітей.

Пожежа на реакторі була приборкана ціною здоров’я і життя ліквідаторів, але запобігти поширенню ареалу радіаційного забруднення було неможливо. Ми повинні пам’ятати про відвагу і самовідданість тих людей, які боролися зі смертельно небезпечною ядерною стихією і відійшли в незвіданий світ. Всім живим ліквідаторам і їх близьким хочеться побажати міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя, миру і добра! Величезне Вам спасибі і доземний уклін за достойно виконаний громадський обов’язок,  за всі ті добрі справи і наміри, які врятували нинішнє і прийдешні покоління від ядерної небезпеки.

 

Фоторепортаж до заходів, присвячених 31-річниці Чорнобильської трагедії можна переглянути в фотогалереї або за посиланням тут.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]