Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

До уваги орендарів приміщень виконавчого комітету Хорольської міської ради
2021-05-12

Відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019 №157-ІХ (надалі – Закон), який введено в дію з 01.02.2020 та Порядку передачі в оренду державного та комунального майна (надалі – Порядок), затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання оренди державного та комунального майна» від 3.06.2020 №483, яка набрала чинності 17.06.2020, змінено  процедуру передачі в оренду комунального майна.

Відтепер, орендар, який виявив бажання продовжити Договір оренди комунального нерухомого майна Хорольської територіальної громади або внести зміни чи доповнення до Договору оренди, опублікованого в ЕТС, може зробити це виключно через електронну торгову систему «Прозорро.Продажі» (надалі ЕТС) у порядку, передбаченому статтями 16, 18 Закону.

Внесення змін до договору оренди здійснюється з урахуванням установлених обмежень, за згодою сторін, до закінчення строку його дії, з урахуванням особливостей за Законом.

Обмеження на внесення змін протягом терміну дії Договору оренди поширюються щодо:

- зміни площі орендованого приміщення;

- зміни графіка використання приміщення, яке перебуває у погодинній оренді;

- зміни строку оренди, у разі якщо договір був укладений на строк, менший ніж мінімальний строк оренди, передбачений частиною третьою статті 9 цього Закону;

- зміни цільового призначення, за яким орендар повинен використовувати об’єкт оренди, у разі якщо орендар не має права використовувати майно за будь-яким цільовим призначенням;

- інших змін.

Не допускається внесення змін до договору оренди в частині зменшення суми орендної плати протягом строку його дії, крім випадків, визначених законодавством, з урахуванням вимог, передбачених Порядком передачі майна в оренду.

Для внесення змін до умов Договору оренди, не зазначених в обмеженнях, орендар повинен подати заяву через ЕТС Орендодавцю на зміну умов Договору в межах його дії з відповідними  документами та повідомити про намір внести зміни через ЕТС.

Зміни або доповнення до Договору оренди публікуються в ЕТС.

Продовження договорів оренди здійснюється за результатами проведення аукціону, крім випадків:

- укладені та продовжуються вперше, за умови, якщо строк оренди за такими договорами становить п’ять років або менше;

- укладені без проведення аукціону з установами, організаціями, передбаченими частиною першою статті 15 Закону;

- укладені без проведення аукціону з підприємствами, установами, організаціями, передбаченими частиною другою статті 15 Закону відповідно до вимог статті 15 Закону, крім випадків, передбачених абзацами одинадцятим та дванадцятим частини другої статті 15 Закону;

- укладені з підприємствами, установами, організаціями, що надають соціально важливі послуги населенню, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, додатковий перелік яких може бути визначений представницькими органами місцевого самоврядування згідно із законодавством.

Для продовження Договору оренди або внесення змін до нього орендар має:

- зареєструватися в ЕТС «Прозорро. Продажі» на електронному майданчику Української універсальної Біржі (https://sale.uub.com.ua/);

-   не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку дії договору оренди подати заяву та визначені Законом документи Орендодавцю через ЕТС та повідомити про намір продовжити Договір оренди.

 

Не можуть бути орендарями комунального майна особи, на яких поширюються обмеження, встановлені ч.4 ст.4 Закону. 

 

УВАГА! Особам, які перебувають у процесі припинення!

Відповідно до частини 4 статті 4 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019 №157-ІХ фізичні та юридичні особи, які перебувають у процедурах банкрутства (неплатоспроможності) або у процесі припинення не можуть бути орендарями.

Правонаступники орендарів, які перебувають у процесі припинення наслідують усі права та зобовязання  орендаря та можуть зареєструватися в ЕТС і подати заяви на внесення змін до договору в частині зміни назви орендаря або інших умов, не віднесених до тих, на які поширюються обмеження встановлені за статтею 16.

Договірні відносини з орендарями, які повністю припинені (ліквідовані) і зобов’язання щодо договорів яких не перейшли до законних правонаступників, вважаються припиненими до закінчення строку дії Договору оренди.

Етапність передачі в оренду площ, які перебували в оренді припинених осіб, відбувається у відповідності до статті 5 Закону.

 

 

 

Відділ з питань комунальної власності,

житлово-комунального господарства

та благоустрою виконавчого комітету

Хорольської міської ради

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]