Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

заробітної плати україни праці фонду законодавства працю населення заробітна плата пенсійного зайнятості управління мінімальна &mdash сьогодні власності господарювання нижче розмі
До уваги населення!
2017-09-13

Лубенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області доводить до відома населення інформацію про легалізацію заробітної плати і зайнятості населення. Захист мінімальних прав та гарантій найманих працівників гарантується державою та є обов'язком для роботодавців всіх форм власності і господарювання.

 

Легалізація заробітної плати та зайнятості населення — 

важливе завдання сьогодення

Питання легалізації заробітної плати і зайнятості населення постійно актуальне, через те,що саме від розміру офіційної заробітної плати, з якої в повному обсязі сплачені внески, та від  набутого страхового стажу залежить рівень соціального та пенсійного захисту людини. Згідно з Державним бюджетом України на 2017 рік мінімальна заробітна плата , яку держава гарантує для кожного громадянина, на сьогодні становить 3200 гривень. Для зарахування до страхового стажу одного місяця з 1 січня 2017 року сплачена сума єдиного внеску повинна бути не менша ніж 704 грн. (3200 грн. (мінімальна зарплата) х 22% (розмір ЄСВ)).

Прозора заробітна плата є одним із джерел наповнення бюджету Фонду, кошти якого спрямовуються на фінансування пенсій та грошової допомоги.

Статтями 43-46 Конституції України визначено, що кожен громадянин має право на працю, відпочинок, соціальний захист, безпечні і здорові умови праці та заробітну плату, не нижче встановленого законодавством мінімуму.

Відповідно до статті 95 Кодексу законів про працю України, мінімальна заробітна плата — це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче за який не може оплачуватися виконана працівником місячна, погодинна норма праці (обсяг робіт).

Слід відмітити, що державні соціальні гарантії (у тому числі мінімальна заробітна плата) обов'язкові на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання. Тому, свідоме заниження роботодавцями належного розміру заробітної плати або виплата її у “конверті” є грубим  порушенням законодавства у сфері праці.

Роботодавці при виплаті заробітної плати повинні дотримуватися чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і норм  законодавства щодо виплат заробітної плати.

Детінізація фонду заробітної плати та зменшення чисельності працюючих  контролюється Державною фіскальною службою України, Державною службою України з питань праці та правоохоронними органами. Крім цього,згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 року № 295 здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю входить до повноважень міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад.

На сьогодні  Лубенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області здійснює щомісячний моніторинг та аналіз відомостей з реєстру страхувальників щодо найманих працівників, у тому числі їх чисельності та фонду оплати праці. В рамках спільної взаємодії між вищевказаними органами кожен страхувальник проходить відповідний аналіз і за наявності ризиків “тіньової” заробітної плати, а також нелегальної найманої робочої сили передається до контролюючих  та правоохоронних органів для вжиття конкретних заходів.

    

Начальник управління Т.В.Соломаха

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]