Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

повітря випалювання внаслідок можуть комісії особливо підпалів близько території голови запобігання дітей згоранні громадян захворювання часто людей здоров’ю цього державної
До уваги населення!
2017-05-16

З настанням весни на околицях міст, на узбіччях доріг, у лісових масивах, на торфовищах і сільгоспугіддях, на луках та інших місцях, де є сухостій та залишки рослинності, часто доводиться спостерігати попелища. Застерігаємо, що цього робити не потрібно, адже внаслідок таких несанкціонованих самовільних підпалів може бути завдана шкода довкіллю, життю та здоров’ю людей. Випалювання сухостоїв, на жаль, стала звичною справою для громадян, які не задумуються над тим, якими масштабними можуть бути наслідки.

По-перше, внаслідок підпалів виникає забруднення атмосферного повітря. При згоранні однієї тонни сухих рослинних залишків вивільняється близько дев’яти кілограм диму, який отруює повітря канцерогенними сполуками, важкими металами, окисом азоту, діоксинами. Ці речовини отруюють людей і тварин, завдаючи непоправної шкоди здоров’ю, а іноді можуть призвести до летальних наслідків. Особливо небезпечними є підпали, коли разом з сухим листям і травою загораються смітники, які суттєво забруднюють атмосферне повітря. Наприклад, при згоранні поліетилену, в повітря викидається близько 70-ти різних отруйних хімічних сполук, зокрема небезпечні канцерогенні полі циклічні вуглеводні. Особливо уразливими є люди, які страждають на такі захворювання як бронхіальна астма, бронхіти, риніти, фарингіти, тонзиліти, ларингіти, алергії тощо. Дуже вразливими є несформовані організми дітей шкільного та дошкільного віку, яких можна часто побачити біля розпаленого багаття. Шановні батьки, бережіть своїх дітей, пам’ятайте про те, що з кожним вдиханням диму відбувається невидима катастрофа. Щільний чорний дим насичений отруйними речовинами і подразнює епітелій слизової оболонки дихальних шляхів, який стає нездатним протистояти мікробам. Випалювання призводить до серйозних порушень стану навколишнього природного середовища. Внаслідок цього за останні роки спостерігається жахливе явище – катастрофічно поширюються ракові захворювання.

По-друге, самовільні випалювання можуть призвести до великомасштабних пожеж, які досить складно локалізувати та загасити. На відкритих територіях вогняна стихія поширюється дуже швидко, особливо у вітряну погоду. У вогняному пеклі згорають дрібні комахи, молюски, ссавці, пернаті. Відбувається непоправне винищення флори і фауни, відновлення випаленої території потребує тривалого періоду, навіть десятиліть.

Департаментом екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації  14 квітня 2017 року ініційовано проведення засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем’єра-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, першого заступника голови комісії Геннадія Зубка.

Доповідаючи про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період 2017 року, заступником голови комісії запропоновано зобов’язати власників земельних ділянок утримувати в безпечному, протипожежному стані території та вживати вичерпних заходів щодо запобігання виникненню пожеж та своєчасного їх гасіння на початковому етапі.

З огляду на вищевикладене, закликаємо громадян дотримуватися правил безпечної поведінки у природних екосистемах. Задумайтесь над тим, що ми повинні залишити нашим нащадкам та державі цілісну екосистему, а не перетворювати прекрасні куточки природи в спустошены згарища!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]