Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

питань кошти голова фінансування субвенції євродворів міської проблем міста розпорядження мікрорайону будинків міський вулиці житлових молодіжній планувалося частині об’єктів
Діалог влади й громади
2020-01-24

Міський голова Сергій волошин завжди намагається бути ближчим до людей, вивчає проблеми, потреби й запити міського населення так би мовити «із перших вуст». Саме тому старається налагоджувати прямий діалог муніципалітету з громадою і робить кроки назустріч для створення паритетних стосунків на демократичних засадах й ефективної взаємодії. За запрошенням голови АОСББ «Хорол» Ігоря Васильовича Стеценка очільник міської влади взяв участь у загальних зборах співвласників шести багатоквартирних житлових будинків по вулиці Молодіжній.

Зустріч відбулася ввечері, 23 січня 2020 року, у приміщенні Хорольського навчально-виховного комплексу. У складі делегації від виконавчого апарату міської ради були: голова, заступник з питань діяльності виконавчих органів ради, керуюча справами виконкому, спеціалістка інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю.

Усього взяло участь у загальних зборах близько 60 осіб. Найактивніші з них цікавилися вирішенням актуальних питань міською радою. Піднімалося чимало питань, які стосувалися: функціонування медичних закладів в умовах впровадження пілотного проєкту для вторинної ланки медицини (стаціонару), забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном, реалізації проєкту з облаштування євродворів у мікрорайоні МКК, пасажирських перевезень громадським транспортом, встановлення автобусної зупинки, проблем фінансування, бюджетного формування та багато інших.

Із самого початку розмови відповідав на запитання і давав роз’яснення на цілий ряд питань, перше з яких порушив голова АСББ по темі євродворів. Людей цікавило, чому такі проєкти почали реалізовуватися в першочерговому порядку саме в центральній частині міста, а не в мікрорайоні МКК і якою була доля державного фінансування.

Про все це по порядку. На підставі доведених кошторисів депутатами міської ради на позачерговій 69-й сесії, 16 вересня 2019 року, було ухвалено перелік 14-ти об’єктів, які планувалося реалізувати в рамках заходів соціально-економічного розвитку міста Хорола за рахунок державної субвенції. До цього переліку входили капітальний ремонт внутрішньоквартальних проїздів з благоустроєм території житлових будинків №21 «Б», 23, 25, 27, 29 по вул. Незалежності та № 9 корпус 2 по вул. Молодіжній, а також придбання спортивно-ігрового майданчика для мікрорайону МКК.

На ці та інші заходи передбачалися кошти з держбюджету, які були виділені розпорядженням КМУ від 10 липня 2019 року №500-р. По факту фінансування було призупинено аж до 4 грудня 2019 року, коли урядом було внесено зміни до додатків цього розпорядження в частині розподілу державної субвенції між міськими бюджетами для здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за об’єктами. Ці нові зміни до розпорядження №1192-р викликали цілий ряд непорозумінь і протиріч, починаючи з того, що кошти згідно нового розподілу направлені не в міський, а в районний бюджет. За цільовим призначенням було виділено лише 1,0 млн. грн на капітальний ремонт внутрішньоквартальних проїздів з благоустроєм території житлових будинків № 21 "Б", 23, 25, 27, 29 по вулиці Незалежності (згідно додатку №1 розпорядження КМУ №1192-р) та 3,016 млн. грн. – на інші об’єкти капітального будівництва (згідно додатку №2). Ось чому виникли проблеми з фінансуванням тих об’єктів, які планувалося реалізувати за рахунок очікуваної субвенції з державного бюджету.

Дуже прикро, що заплановані заходи з облаштування євродворів по вулиці Молодіжній №9 та встановлення дитячого майданчика не вдалося втілити в життя за державні кошти. Але в цьому напрямку міська рада не припиняє роботу і за кошти міського бюджету вже виготовлено і сесійно погоджено проєктно-кошторисну документацію. З огляду на особливості бюджетного фінансування в сучасних умовах з великою кількістю суспільно-політичних та соціально-економічних проблем про реалізацію планів говорити складно, але намагатимемося досягати намічених цілей.

Обговорили й найбільш болюче для мешканців мікрорайону питання транспортного сполучення з центральною частиною міста. Міський голова неодноразово давав пояснення, що ця послуга для КП «Комунсервіс», як перевізника, є збитковою. У вартість квитка, яка на сьогодні затверджена на рівні 5 грн. включені витрати на паливно-мастильні матеріали, запасні частини та їх комплектуючі, технічне обслуговування автобуса «Еталон», заробітна плата двох водіїв з повним соціальним пакетом (ПДФО, військовий збір, ЄСВ) та інше. Для того, щоб виручка від реалізації покривала збитки, вартість квитка має бути в розмірі 8-9 грн. Підняття тарифу за проїзд викличе соціальну напругу, тому такий варіант відкидається. Намагаємося вирішити проблему з обілечуванням пасажирів, а також вивчаємо питання приміського автобусного маршруту (зокрема до с.Вишняки) із залученням додаткової одиниці громадського транспорту.

За результатами зустрічі окреслили широке коло проблемних питань мікрорайону, які потребують першочергового вирішення. Незважаючи на наявність негативних факторів, які уповільнюють процес вирішення проблем, не зупиняємося – рухаємося далі!

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]