Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

ліквідації життя голова здоров’я грудня аварії вшанування пам'ять хорольської учасникам сергій голови райдержадміністрації представники чорнобильській сьогодні громада учасників квіти стелі
День вшанування учасників ліквідації ЧАЕС
2017-12-14

Хорольська громада разом з усією Україною відзначає сьогодні, 14 грудня 2017 року, День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Ця пам’ятна дата установлена Указом Президента України №945/2006 від 10 листопада 2006 року. Відзначення цієї страшної дати в історії людства пов’язана з тим, що після закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, 14 грудня 1986 року в радянській газеті «Правда» було надруковане повідомлення про прийняття держкомісією в експлуатацію комплекс захисних споруд.

14 грудня стало для ліквідаторів своєрідним символом перемоги над розбурханою стихією некерованої  ядерної реакції, над страшним невидимим ворогом - потужним ядерним випромінюванням.

Ідея Дня ліквідатора полягає в тому, щоб ще раз нагадати суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, щоб ми не забували про тих, хто позбувся самого найдорожчого - життя, та тих, хто втратив здоров’я і страждає від наслідків опромінення донині.

Тож сьогодні громада з жалем і скорботою вшановує пам'ять загиблих учасників-ліквідаторів і доземно вклоняється усім тим, хто врятував наше життя і життя наступних поколінь  від техногенної, екологічно-гуманітарної катастрофи планетарного масштабу.

Представники місцевої влади голова Хорольської райдержадміністрації Лариса Звірко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Абрамов, голова Хорольської районної ради Віра Мартюк, міський голова Сергій Волошин, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Яна Карманська і Валентин Місніченко, представники трудових колективів навчальних закладів міста, установ і організацій, учнівська молодь та самі ліквідатори поклали квіти до підніжжя Пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Вічна пам'ять загиблим ліквідаторам Хорольщини, чиї імена викарбувані на пам’ятній стелі для увіковічення їх безцінного подвигу. А тим учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, які пройшли страшні випробування, мужньо вистояли в нерівній боротьбі з радіацією і до цих часів продовжують боротьбу з її наслідками ціною свого здоров’я, хочеться побажати відмінного самопочуття, міцного здоров’я, життєвої енергії, терпіння, мужності, родинного затишку, щастя, злагоди і добра. Нехай у Ваших серцях теплиться надія на краще і поселиться відчуття людської вдячності за порятунок майбутнього для нащадків.    

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]