Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

місце міста святкування міської спортивного хорольської третє друге голови нагоди міського здобув хорола святкової учасники обласної процесі грамотами спорту рі
День міста 2016!
2016-09-19

У самому серці Хоролу, на центральній площі міста, 18 вересня 2016 року хорольці та гості зібралися для святкування його Дня народження. На святкове дійство з нагоди 933 річниці заснування древнього Хоролу зібралося чимало міщан та гостей, серед яких були представники місцевої влади, депутати міської та обласної ради, ветерани війни, учасники АТО, представники учнівських і трудових колективів, громадських організацій, пересічні мешканці міста. Святкова колона від центральної площі до пам’ятника Т.Г.Шевченку здійснила почесну урочисту ходу під звуки духового оркестру з Новоаврамівки та барабанщиць з Хорольського агропромислового коледжу. 

Зворушливою була хода у святковій колоні найменших наших громадян міста – дошкільнят, які як учасники «Бебі-параду» в костюмах казкових героїв не просто стали цікавою і милою окрасою святкової колони, а символом продовження цього шляху у мирне і світле майбутнє…

Біля прикрашеної центральної сцени основними доповнюючими елементами панорами були дві композиції на підставках з численних синьо-жовтих прапорів. Прикрашав площу також прапор Хорола  – бархатний гобелен глибокого червоного кольору з  золотим стрілою і мечем. Спеціально до Дня міста завершено вишивання прапору Єдності, ідея створення якого належить депутату Хорольської міської ради сьомого скликання, голові громадської організації «Гостромисл» Сергію Луценку. Основне атласне полотнище державного прапора України колона з гордістю пронесла по вулиці Небесної Сотні до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю, де відбулося покладання квітів, а з рук в руки і від серця до серця передавався келих єднання з водою. Розпочав урочисту частину святкування відомий хорольський конферансьє Віктор Ємець разом з помічниками-дебютантами Кирилом і Поліною, які стали важливими путівниками у круговерті святкових подій.

До присутніх звернувся міський голова Сергій Волошин з вітальною промовою з нагоди святкування Дня народження нашого славного древнього міста, побажавши всім злагоди, миру, добра, легкого подолання шляху в напрямку процвітання, соціально-економічного, стратегічного, просвітницького, культурного і духовного розвитку Хорола. На підставі рішень шістнадцятої сесії Хорольської міської ради сьомого скликання від 31.08.2016 року очільником міста в урочистій обстановці вручено посвідчення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Хорола» заслуженому машинобудівнику України, депутату Полтавської обласної ради Михайлу Міщенку та нагороджено медаллю «За вагомий внесок у розвиток міста» керівника акапельного ансамблю «Берегиня», члена президії громадської Ради ветеранів при виконавчому комітеті Хорольської міської ради Раїсу Шемшур. Сім почесних грамот із символічними грошовими винагородами з нагоди святкування Дня міста від Полтавської обласної ради вручили депутати Фахраддін Мухтаров та Ігор Сірик, а також чотирнадцять від міської ради – міський голова Сергій Волошин.

Як символ любові до рідного міста для учасників святкового дійства підготовлено пів сотні білих футболок з різнобарвним арт-надписом «I love khorol». В такому святковому екіпіруванні стартували учасники забігу на роликах, переможцем якого став Олександр Нікітенко. Друге місце в ролер-перегонах здобув Максим Рудь, третє місце – Віталій Волощенко і з незначим відривом поступилися чарівні спортсменки – Інна Горбань та Олександра Пипко. Переможців нагороджено грамотами міського голови, синьо-жовтими браслетами та солодкими заохочувальними призами.

На центральній алеї навпроти головної сцени проходили видовищні змагання з силових видів спорту.  З музичним супроводом і особливим енергійним запалом ці важкоатлетичні баталії проводив керівник спортивного клубу «Sparta», заступник голови Спортивної ради при виконавчому комітеті Хорольської міської ради Денис Алексеєнко. Головним суддею І відкритого чемпіонату міста Хорола з CrossFit UPC був майстер спорту UPC, член спортивного клубу «Sparta» Олег Литвиненко. В змаганнях з кроссфіту взяла участь спортивна молодь Хоролу, показавши достойний рівень фізпідготовки.  Кроссфіт (CrossFit) – це сучасна і універсальна система фізичної підготовки, головною метою якої є створення атлета завдяки підвищенню рівня здоров’я, підготовленості і працездатності. Останнім часом кроссфіт набув неабиякої популярності як основна база підготовки для академій поліцій, військових підрозділів. Тож Хорол буде під надійним захистом, якщо молодь буде займатися такими видами спорту, почне ціленаправлено вести здоровий спосіб життя. У віковій категорії учасників до 18 років місця розподілилися наступним чином: 1 місце – Станіслав Цівина, 2 місце – Данило Кушнір, 3 місце – Артур Іващенко, 4 місце – Владислав цівина, 5 місце – Віталій Данильченко, 6 місце – Олексій Базирь. У віковій категорії старше 18 років перемогу здобув Олександр Падусенко, друге місце посів Ярослав Федоренко і третє місце – Олексій Цилюрик. Переможці нагороджені почесними грамотами міського голови та подарунковими наборами із спортивного харчування торгових марок Power Pro та StrongFit Brutto.

В шаховому турнірі перше місце здобув Григорій Лисенко, друге місце – Віталій Барановський і третє місце – Анатолій Андрущенко.  В шашковому турнірі перемогу здобув Володимир Горб, друге місце дістала Ірина Григораш, третє місце отримав Юрій Жилюк. Переможці нагороджені почесними грамотами міського голови та подарунковими наборами.

В командних змаганнях із спортивного орієнтування на завершальному етапі спортивного фестивалю «В Хоролі можливо все» лідируючу позицію зайняла команда Хорольської гімназії, друге місце посіла Штомпелівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, третє місце – Хорольська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3. Команда-переможець отримала з рук міського голови золотий кубок чемпіонів як символічний пам’ятний подарунок з нагоди святкування Дня міста 2016 року.

Чимало городян зібралося на центральній площі у другій половині дня для того, щоб випробувати себе на удачу в процесі розіграшу святкової лотереї. Цього року на хорольців чекало більш як пів сотні цікавих корисних призів.  Суперприз – плазмовий телевізор Saturn потрапив у руки власниці щасливого квитка. В процесі проведення святкової лотереї хорольські артисти дарували публіці пісенні дарунки, а в караоке конкурсі розкрилися нові таланти, які в сольній майстерності не поступались визнаним артистам.

Для поціновувачів різних видів мистецтв було організовано виставку-пленер дитячих малюнків, фотовиставку, аква-грим для дітлахів, декоративний розпис по тілу узорами хною «мехенді», мастер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, ярмарку виробів народних умільців та багато іншого.

Для шанувальників домашніх улюбленців була представлена виставка собак різноманітних декоративних, мисливських порід, яка зібрала широку аудиторію глядачів. Здається, без уваги не лишилося жодного з присутніх у святковому процесі, адже кожен міг знайти для себе щось цікаве і захоплююче, все те, що близьке по інтересам, по душі.

Багато позитивних емоцій залишив для хорольців виступ чоловічого вокального ансамблю «Гетьман». Підігріло публіку видовищне і заворожуюче погляд вогняне шоу. А завершальним феєричним виступом запалив публіку популярний молодіжний рок-гурт Dance-Band з міста Суми.

Теплиться надія, що День міста стане для хорольців одним з найважливішим святом на календарі  і процес його святкування з кожним роком буде відшліфовуватися до ідеально гладкого рівня, з більш широким розмахом, з більш глибокою любов’ю і повагою до рідного міста, рідного краю! 

Фото можна переглянути в розділі Фотогалерея "Святкування Дня міста 18.09. 2016р."

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]