Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста (керівник річниці також ольга вироби культури будинку годині хорольського хорольський заснування нагороджені підприємець серед танцювальні святі пісні голова пі
День міста!
2012-09-23

22 вересня 2012 року в центрі міста відбулися святкові заходи до 929 річниці з Дня заснування міста, 69 річниці визволення  Хорольщини від німецько-фашистських загарбників та 75 річниці заснування Полтавської області.

Фотографії з святкування Дня міста можна переглянути в розділі «Фотогалерея». Адміністратор сайту

22 вересня 2012 року в центрі міста відбулися святкові заходи до 929 річниці з Дня заснування міста, 69 річниці визволення  Хорольщини від німецько-фашистських загарбників та 75 річниці заснування Полтавської області.

Розпочалося свято о 12 годині виставкою народних умільців. Серед них вироби гуртків Будинку школяра ,  дитячих садочків «Веселка»  , «Яблунька» та «Малятко». Свої вироби з дерева представив майстер Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат премії  імені П.Мирного - Чех Іван Федорович. Також свої чудові вишивки  та роботи представили майстрині  Донцова Тамара Олексіїна та Тарєліна Галина Сергіївна. Свої вироби з соломки представив місцевий майстер Даниленко Микола Юхимович. На виставках можна було не тільки переглянути, а й придбати вироби, які сподобалися.

О 13 годині розпочався дитячий концерт. На ньому порадували виступами молоді солісти (Гришкевич Олександра,  Марусенко Катерина та інші) та дитячі танцювальні колективи «Ритм І» (керівник Інна Гришкевич), «Магія» (керівник М.Пінькас).  Після його закінчення  відбувся виступ  зразкового духового оркестру з с. Шишаки під керівництвом сільського голови Віталія Барила.

О 15 годині розпочалася урочиста частина свята. Її відкрив міський голова Ігор Свириденко. Гімн міста виконали Заслужений працівник культури України Анатолій Крутько, Володимир Олійник та Ольга Бондаренко.  Після цього під звуки маршу пройшли барабанщиці Хорольського агропромислового коледжу.

 Прапор міста заніс учитель фізичної культури Хорольської гімназії, голова молодіжного парламенту Хорольщини, депутат міської ради Роман  Анатолійович Главацький. Йому асистували Бова Людмила Володимирівна (учитель біології гімназії) та Біленко Олена Іванівна (завідуюча відділенням електрифікації  агропромислового коледжу).

Духмяний коровай з борошна 2012 року було урочисто вручено міському голові,  який виступив з вітальним словом.

В ході урочистої частини  звучали пісні про наше місто, Полтавщину,Україну та виступали танцювальні колективи. Серед них Лауреат Всеукраїнського конкурсу»Софіївські зорі» самодіяльний ансамбль агропромислового колежду «Хорольські козаки» (керівник В.Горб), ансамбль  районного будинку культури «Мрія» (керівник В.Олійник), танцювальний колектив  районного будинку культури «Магія» (керівник М.Пінькас), танцювальні колективи дитячої музичної школи (керівники Т.Штана та І.Гришкевич). Також дарували свої пісні солісти Анастасія Олексенко, Олександра Сантар, Тарас Павлик, Катерина Андрейченко,  Яна Фірстенко, Максим Рудич, Олександр Вернигора  та інші.

Ведучі свята Віктор Ємець та Лариса Вакуленко від всіх присутніх висловили слова вдячності ветеранам Великої вітчизняної війни 1941-45рр. за здобуту Перемогу та мирне сьогодення.

Хвилиною мовчання присутні згадали всіх тих, хто загинув в таборі смерті «Хорольска яма» та не повернувся з війни.

В цей день -День партизанської слави, міський голова відвідав учасницю партизанського руху в Чорних лісах на Черкащині Даценко Марію Олексіївну, привітав її зі святом та вручив пам’ятний подарунок.

Також прозвучали привітання старожилам нашого міста, яким виповнилося більше 95 років: Анастасії Микитівні Барило (1917р.н.), Степаниді Григорівні Педині (1917 р.н.),  Ганні Михайлівні Бойко (1915 р.н.), Валентині Наумівні Заровній (1913 р.н.).

Було відмічено трудові досягнення нашого міста та роботу кращих його підприємств (ПАТ «Хорольський молоко консервний комбінат дитячих продуктів». ПАТ «Хорольський механічний завод», ПП «Хорольська механізована пекарня», Хорольський ветеринарно-санітарний завод» ТОВ «Фірма «Жадана» ), а також значний вклад в трудові здобутки підприємців міста.

Медаллю «За вагомий внесок в розвиток міста» були нагороджені: Дацко Анатолій Іванович (викладач Хорольського агропромколеджу), Левіна Оксана Володимирівна (керівник драматичного гуртка Хорольського Міжрегіонального центру) та підприємець Глова Віктор Анатолійович.

Почесною грамотою за вагомий особистий внесок у розвиток територіальної громади міста нагороджені: Штана Тамара Олексіївна  та Гришкевич Інна Іванівна  (викладачі класу хореографії дитячої музичної школи), Мехмет Уфук Аксакал (директор представництва компанії «Онур» в Україні), Седат Курмаран (заступник директора представництва компанії «Онур» в Україні) та підприємець Баканов Олег Олегович.

Далі відбулося нагородження кращих учнів, студентів та спортсменів міста.

Вже стало традиційним відзначати на Дні міста,  людей, які святкують в ці дні - день народження. Іменинники  Тетяна Василівна Кириченко та Кіра Григорівна Галаган разом з найкращими побажаннями отримали з рук міського голови торт та коробки з цукерками.

Вшанували на святі ровесницю Полтавської області, якій в ці дні виповнилося  75 років, жительку міста Качаненко Марію Дорофіївну.

Вітали на святі і тих у кого в ці дні народилися діти. 19 вересня 0 17 годині 02 хв. народила дівчинку Яна Василівна Левченко.  Поскільки вона ще знаходилася в пологовому будинку , то подарунок (пральну машину) було вручено її чоловікові.

Напередодні святкування Дня міста у всіх навчальних закладах був проведений традиційний осінній конкурс квіткових композицій. У цьому році він проходив під гаслом: «Квітни у щасті і добрі, моя ти рідна Полтавщино!». Всі навчальні заклади, які приймали участь у конкурсі нагороджені цінними подарунками.

Без подарунків не залишилися і найменші жителі міста – учні молодших класів та дошкільнята,, які змагалися у конкурсі на кращий малюнок на асфальті «Мій Хорол - це моя Україна!».

Не залишив нікого байдужим конкурс галушок. Їх приготували працівниці кафе «Абрикос» та  Хорольського міжрегіонального центру. Скуштували їх не тільки члени комісії, а й присутні на святі. В номінації «Хорольска галушка найсмачніший делікатес» переможцем стала підприємець Ольга Степанівна Нагінська (кафе «Абрикос»). Переможцем в номінаціях  «За незвичайний смак» та «За український колорит» став Хорольський  міжрегіональний центр.

Відбулася святкова лотерея.  На ній було розіграно багато призів і серед них головний приз -  пилосос, який отримала одна з жительок нашого міста. 

На концертно-розважальну програму завітали наші гості – гурт «Сусіди» з Градязька.  Також з ними виступала  чудова солістка Наталія Шинкаренко. Вони подарували присутнім чудові і неповторні пісні.

Підвів підсумок святковий фейєрверк,  після якого відбулася святкова дискотека.

Виконавчий комітет міської ради виносить щиру подяку підприємцю, депутату міської ради  Брижку Віктору Васильовичу за значну допомогу у проведенні Дня міста. Матеріальну допомогу для проведення Дня містак також надали:підприємці  Личко Ольга Миколаївна, Нагінська Ольга Степанівна, Матяш Вячеслав Миколайович , Бова Микола Миколайович,  магазин «Промелектроніка», магазин «Чарівниця», ТОВ «Подоляночка», ТОВ «Кононівський елеватор».

Фотографії з святкування Дня міста можна переглянути в розділі «Фотогалерея». Адміністратор сайту

 

 


 
Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]