Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

аліментів дітей закону україни праві хорольського полтавській боргу неплатників області новацій заходів постанов заборгованість служби відділу державної виконавчої встановлення
Чужих дітей не буває!
2018-05-10

З початку дії Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», тобто з 06.02.2018 року державними виконавцями Хорольського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Полтавській області проведено ряд заходів для боротьби з недобросовісними батьками – неплатниками аліментів.

Винесено 117  постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України,  у праві керувати транспортними засобами,   у праві користування зброєю,  постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання.

Крім того, через несплату аліментів у розшук оголосили 3  громадян.

До суду передано – 61  протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Завдяки закону #ЧужихДітейНеБуває та застосуванню  встановлених Законом обмежень державними виконавцями Хорольського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Полтавській області  з неплатників аліментів стягнуто 628 615грн. заборгованості по сплаті аліментів.

За час дії Закону завершено 41 виконавче провадження про стягнення аліментів, з них 16 виконавчих документів повернуто за заявою стягувачів та  25 фактично виконано.

Викладені факти свідчать, що запропоновані Мін'юстом ініціативи мають реальний вплив на неплатників аліментів та сприяють більш ефективній виплаті аліментів батьками на утримання дітей.

На черзі другий пакет законодавчих ініціатив, які запровадять ще жорсткіші засоби стимулювання батьків до сплати аліментів. Зокрема,  ставку на економічні санкції. Не платити аліменти має бути не вигідно. Тож, якщо заборгованість перевищує один рік, на суму боргу нараховується пеня в 20%. Якщо заборгованість перевищить 2 роки – переплата сягне 30%. А тим, хто не платить 3 роки й більше, доведеться заплатити додаткові 50% від суми боргу.

Також серед новацій – необхідність для претендентів на керівні державні посади надавати довідку про відсутність боргу та можливість звільнення з держслужби неплатників, які забули про своїх дітей більше, ніж на 12 місяців.

Передбачене збільшення мінімальної суми виплат аліментів з 900 до 2000 гривень, автоматичний арешт коштів боржників, притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від виконання суспільно корисних робіт, звільнення дітей від обов’язку утримувати непрацездатних горе-батька або матері у випадку несплати останніми аліментів понад 3 роки та низка інших новацій.

Мета перелічених заходів – додатково стимулювати батьків, які систематично нехтують добробутом рідних дітей, докласти максимум зусиль для належного матеріального забезпечення своїх нащадків.

Тож закликаємо горе-батьків терміново сплатити борги по аліментах, щоб не довелося на собі випробовувати нові санкції закону. 

 

 

Начальник Хорольського РВ ДВС

ГТУЮ у Полтавській області                                                С.М.Барановська

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]