Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

аварії голова міської районної представники сергій хорольської дзвони наслідки життя ліквідатори ліквідаторам пекло загиблих енергоблоці міський волошин здоров’я людей
Чорні дзвони Чорнобилю
2018-04-26

Пролунали містом дзвони, сповістивши про страшну техногенну катастрофу планетарного масштабу, яка сталася рівно 32 роки тому. Хорольська громада зібралася біля Пам'ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС, щоб згадати трагічну подію 26 квітня 1986 року і вшанувати пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на четвертому енергоблоці в двобої з невидимим ворогом – радіаційним випромінюванням в страшних його проявах. 

Зі всієї Полтавської області саме з Хорольського району в найбільшій чисельності були відправлені ліквідатори в радіаційне пекло для нашого порятунку. Всього від аварії на ЧАЕС постраждало 3,2 млн. наших співвітчизників, більше тисячі з яких – хорольці.

Наслідки атомного лиха були жахливими і будуть відгукуватися багатоголосим ехом біди ще багато десятиліть. Це найтяжча трагедія ХХ століття, наслідки якої позначатимуться на житті прийдешніх поколінь. Чорнобильська катастрофа призвела до радіоактивного забруднення 50,0 тис.км² території України, на якій було розташовано 2294 населених пунктів і проживало 2,6 млн. осіб, у тому числі 1 млн. дітей.

Ліквідатори аварії на ЧАЕС, очільники районної та міської влади: голова Хорольської районної державної адміністрації Лариса Звірко та її перший заступник Сергій Абрамов, голова районної ради Віра Мартюк, міський голова Сергій Волошин та його заступник з питань діяльності виконавчих органів ради Яна Карманська, представники  установ, підприємств та організацій Хорольщини, учнівська та студентська молодь, представники засобів масової інформації та інші представники громадськості  поклали траурні вінки та живі квіти до пам’ятної стели.

З великою шаною і жалобою пом’янули хвилиною мовчання тих загиблих людей, які героїчно боролися з наслідками аварії і ціною власного життя відвернули непоправне лихо і врятували наше з вами життя і майбутнє. Ліквідатору Віктору Маслякову випала місія пробити у дзвін тривожні звуки, які понесли на хвилі згадок у ті страшні для людства часи.

Не всі учасники ліквідації аварії на ЧАЕС за станом здоров’я мали змогу бути присутніми на скорботному мітингу, тому міський голова Сергій Волошин, секретар виконавчого комітету Хорольської міської ради Наталія Іванютенко та голова Громадської організації "Хорольська районна організація ветеранів Чорнобиля "Дзвони" Олександр Гуляєв відвідали трьох осіб: Олексія Сергеєва, Івана Сизонова та Георгія Тютюнника. Всіх присутніх на заході було запрошено на вогник, який організовано на виконання Програми масових заходів Хорольської міської ради на 2018-2019 роки.

Ми повинні пам’ятати про подвиг тих людей, яким вдалося приборкати вогняне пекло в розірваному енергоблоці. Отримуючи нестерпні опіки шкіри, дихальних шляхів, які в більшості випадків були несумісними з життям, вони ліквідовували наслідки палаючого ядерного палива загальною вагою близько 200 тонн. Доземний уклін всім тим, хто з гідністю виконав свій громадський обов’язок і пішов у незвідані світи.

Тим ліквідаторам, які залишилися живими і врятували нас від ядерної небезпеки, які втратили здоров’я побажаємо не втрачати жагу до життя, бути бадьорими і оптимістичними, прожити якомога довше років щасливим повноцінним життям.

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]