Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

вакцини коронавірусу щеплення проти немає введення також зазначив робити будуть кузін третьої україни через окрім почали санлікар відповідь головний можливі
Чи будуть українцям робити третє щеплення проти COVID-19: відповідає головний санлікар
2021-09-18

Низка країн світу вже почали або планують незабаром почати щеплювати населення додатковими дозами вакцин проти коронавірусу. У Міністерстві охорони здоров'я України кажуть, що поки робити бустерне щеплення не планують. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю «BBC Україна» зазначив, що наразі навколо ревакцинації є багато дискусій.  

Однак зараз стратегія МОЗ ᅳ ревакцинація проти COVID-19 через рік. Тож поки українців не закликають робити бустерну дозу.

«Є лише декілька заяв фармкомпаній, що бустерна доза викликає більшу імунну відповідь. Але це лише заяви. Немає достовірних статей у наукових журналах, немає офіційних позицій міжнародних організацій, що бустерна доза є рекомендованою, чи буде обов'язковою», ᅳ пояснює Кузін.

Він також зазначив, що вакцини можна буде змінювати, але поки що рекомендацій немає.

«Найімовірніше, наприкінці вересня ми отримаємо нові дані про ефективність бустерної дози. Стратегії про ревакцинацію будуть розглядатися також пізніше», ᅳ каже санлікар.

Окрім того, він зазначив, що наразі в Україні вже зареєстрували 520 випадків штаму коронавірусу «Дельта». Найбільше ᅳ у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській областях, а також у Києві та на Одещині, де зафіксували спалах у дитячому таборі. За словами Кузіна, Україна точно стикнеться з третьою хвилею коронавірусу, тож у МОЗ готуються до цього.

Що відомо про щеплення бустерними дозами?

Ідея введення третьої дози вакцини стає все більш актуальною у країнах, які розпочали свою кампанію щеплень раніше за інших. Зокрема через побоювання поступового зниження імунітету у вакцинованих людей. Але поки що остаточних даних ефективності додаткової дози вакцини немає.

Pfizer та BioNTech почали досліджувати можливість введення третьої дози вакцини ще в лютому, щоби краще зрозуміти імунну відповідь проти нових варіантів вірусу. На початку липня вони заявили, що отримали «обнадійливі дані» щодо введення додаткових доз.

Окрім того, про можливість вводити ще одну, «бустерну» дозу вакцини говорили в іншій американській компанії ᅳ Moderna. Таким чином у компанії хочуть протистояти «південноафриканському» (Beta) варіанту коронавірусу. Наскільки додаткове щеплення буде ефективним та безпечним, має перевірити Національний інститут алергії та інфекційних хвороб США.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]