Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

голова громади міської олександр ветеранів ліквідаторів анатолій пасюта депутат вергунівської перемога» запрошені виконавчого правління захід комітету міській людства боротьбі присутні
Будуючи майбутнє, не забувайте про минуле!
2021-08-26

У селі Вергунах Клепачівського старостату Хорольської міської ради 26 серпня 2021 року відбулася знакова для місцевих мешканців та всієї громади подія. Задля увічнення подвигу героїв-ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи в урочистій атмосфері відкрито пам’ятний знак «Чорнобильський дзвін».

Віддали данину шани й вдячності нашим землякам і всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС мешканці Вергунівської громади, а також запрошені на захід почесні гості: міський голова Сергій Волошин, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Галина Козлова, голова правління СВК «Перемога», член виконавчого комітету Хорольської міської ради Анатолій Пасюта, депутат Полтавської обласної ради Олег Баканов, депутат міської ради Анатолій Пасюта, голова ГО «Організація ветеранів Чорнобиля у Хорольській міській ТГ Лубенського району» Олександр Гуляєв та його заступник Олександр Рогальський, почесний ветеран України Дмитро Кражан, голова ГО «Відокремлений підрозділ Організації ветеранів України у Хорольській міській ТГ Лубенського району» Олександр Козирод, голова ради ветеранів Клепачівського старостату Лідія Ходосова та Клепачівський староста Юрій Гузик. Цей урочистий і водночас жалобний захід об’єднав величезну кількість людей, які за покликом серця та з глибокою вдячністю прийшли вшанувати пам’ять загиблих ліквідаторів.  

Почесне право відкриття пам’ятника учасникам ЧАЕС надано міському голові Сергію Волошину та голові правління СВК «Перемога» Анатолію Пасюті. Власне, за ініціативи та кошти господарства було розроблено ескіз величного мармурового пам’ятника та його встановлення, облаштування прилеглої території. Усі запрошені до вітального слова керівники та громадські активісти щиро подякували Анатолію Григоровичу за активне сприяння всебічному розвитку громади, зокрема збереження і примноження соціальних, духовних і культурних цінностей рідного краю.

Своє місце пам’ятна стела знайшла серед мальовничих березових алей, у затишному місці на шкільному подвір’ї. Композиція уособлює собою ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС із Вергунівської громади та всіх тих рятівників людства, які пожертвували своїм здоров’ям, а то й життям, у боротьбі з найбільшою техногенною катастрофою планетарного масштабу.

Із почесного місця дивилися з портретів на присутніх десять ліквідаторів с. Вергуни, вогники в очах яких навічно згасли в нерівній боротьбі із радіаційним лихом заради нашого життя і майбутніх поколінь. Місцеві таланти підготували тематичні художні номери, які залишили у глядачів незабутні враження. Почуття гордості переповнювало присутніх меморіального заходу за своїх земляків, які зробили неоціненний вклад у порятунок людства на планеті.

Пам’ятаймо нашу історію, пам’ятаймо наших героїв, славний рід і коріння, щоб творити мирне і гідне майбутнє для нащадків!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]