Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

антитіла людей антитіл імунітет можемо знижується зараження імунітету вчені доволі клітини кілька рівень виглядає думку кількість бачити зупинити можуть
Антитіла до COVID-19 можуть жити лише кілька місяців
2021-10-01

Захисний рівень антитіл "доволі швидко" знижується після зараження коронавірусом. Такого висновку дійшли вчені у новому дослідженні. Антитіла є ключовою частиною імунного захисту і не дозволяють вірусу проникати всередину клітин організму. Команда Імперського коледжу Лондона виявила, що кількість людей з позитивним результатом тесту на антитіла знизилась на 26% з червня по вересень.

Вчені стверджують, що імунітет згасає, тому є ризик заразитися вірусом кілька разів.  В Англії понад 350 тисяч людей протестували на антитіла в рамках дослідження REACT-2. У першому раунді тестування, в кінці червня – на початку липня, антитіла до СOVID-19 виявили приблизно у 60 з 1000 людей.

Але під час останньої серії тестів, яку провели у вересні, їх мали лише 44 з 1000. Це свідчить про те, що кількість людей з антитілами впала більш ніж на чверть у період між літом і осінню.

"Імунітет слабшає доволі швидко, минуло лише три місяці, і ми вже бачимо зниження рівня антитіл на 26%", – каже одна з дослідниць, професорка Гелен Ворд. Вчені звернули також увагу на те, що рівень імунного захисту швидше знижується у людей старше 65 років. При цьому доволі багато медиків мають нормальний рівень антитіл, що, на думку дослідників, може бути пов'язане з регулярним контактом з вірусом. Y-подібні антитіла прилипають до поверхні вірусів, щоб зупинити зараження. Антитіла вкривають поверхню коронавірусу, щоб зупинити його вторгнення в клітини нашого тіла і залучити решту імунної системи. Поки незрозуміло, що саме втрата антитіл означає для імунітету. Адже є й інші частини імунної системи, такі як Т-клітини, які також можуть відігравати певну роль у захисті, вбиваючи інфіковані клітини та залучаючи інші імунні клітини для боротьби з хворобою. Однак дослідники попереджають, що за антитілами, зазвичай, можна прогнозувати стан хворого.

"Ми можемо бачити антитіла, можемо бачити, що вони зменшуються, і ми знаємо, що антитіла самі по собі є захисним механізмом", – говорить професорка Венді Барклай. "Я б сказала, що все виглядає так, ніби імунітет знижується з тією ж швидкістю, що й антитіла, і що це є ознакою ослаблення імунітету". Є ще чотири коронавіруси, якими ми можемо хворіти по кілька разів. Вони викликають симптоми застуди, і ми можемо повторно інфікуватися кожні шість-дванадцять місяців. Підтверджених випадків повторного зараження СOVID-19 поки що було зафіксовано дуже мало. І є надія, що повторна інфекція буде легшою, ніж перша, оскільки організм повинен мати "імунну пам'ять" про перше зіткнення з хворобою і знає, як чинити опір. Дослідники кажуть, що їхні результати не відкидають надію на отримання дієвої вакцини. "Реакція на вакцину може відрізнятися від реакції на природну інфекцію", – говорить професор Пол Елліотт, директор програми REACT-2. Але, на його думку, цілком можливо, що деяким людям знадобиться ревакцинація для відновлення імунітету.

Коментуючи нові дані, професор Джонатан Болл з Ноттінгемського університету сказав: "Це дослідження підтверджує підозри, що реакція антитіл - особливо у вразливих людей похилого віку - з часом зменшується". Проте, як і раніше, важливо отримати повніше уявлення про те, "як виглядає захисний імунітет", вважає він.

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]