Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

воїнів-інтернаціоналістів афганістан афганської держав пам'ять пам’яті хорольської залишити інших війни вшанування життя учасників бойових території військової виконання виведення чесне
Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя
2022-02-15

З кожним роком все далі й далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни.  Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Тридцять три роки тому сотні сімей, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку у лютому в м. Хоролі колишніх воїнів-інтернаціоналістів з усіх населених пунктів Хорольської громади. Не порушуючи традицій, так було і цьогоріч. Вшанувати героїчний подвиг воїнів-афганців прийшли представники влади та громадськості Хорольської міської ТГ. Учасники зібрання поклали живі квіти до підніжжя пам’ятного знаку й вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Потім усі бажаючі мали можливість відвідати експозицію «Афганістан в моїй долі», яку презентував Хорольський краєзнавчий музей. Під час огляду тематичної виставки у відвідувачів щеміли серця від сумних спогадів, що змушувало задуматися про ціну миру і людського життя.

За хоробрість і відвагу, високу громадянську відповідальність, чесне й сумлінне виконання військової присяги, патріотичне виховання молодого покоління та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 33-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан воїнів-інтернаціоналістів відзначено Грамотами і Подяками різних рівнів.

Війна – найбезглуздіше, найсмертоносніше, найруйнівніше та найстрашніше, що могли придумати люди. Необхідно залишити в минулому саме такий спосіб боротьби за владу, залишити війну лише в історичних романах та кінокартинах, адже вона несе лише смерті, нестерпний біль, голод, втрати, гіркі сльози, страждання, тяжке горе і самотність.

Честь і слава Вам, шановні ветерани Афганістану! Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста!

 

Автор: Тетяна БУЛІНА

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]