Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни серпня захисників ато/оос війни учасників синів воїнів загиблих хорольській андрія нашої наших сергія ніколи влади пам'ять волошин подвиг пам'яті
29 серпня - День пам’яті захисників України
2021-08-27

З метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули під час війни на сході України, відстоюючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, Президент України підписав у 2019 році указ про відзначення 29 серпня Дня пам'яті захисників України. Відтоді, третій рік поспіль на теренах нашої держави в цей день відзначається жалобна національна дата – День пам’яті захисників на східних кордонах України.   

Напередодні цієї скорботної дати, 27 серпня 2021 року, в Хорольській міській територіальній громаді за участі широкого кола громадськості та міської влади вшановано пам'ять загинувших у зоні АТО/ООС земляків та всіх борців за нашу Батьківщину.

У мітингу-реквіємі, який відбувся на подвір’ї опорного закладу «Хорольська гімназія», взяли участь: міський голова Сергій Волошин, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Галина Козлова, начальник (військовий комісар) Першого відділу Лубенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дмитро Чернець, матері та рідні загиблих учасників бойових дій в зоні АТО/ООС та військовослужбовців, учнівська та студентська молодь, небайдужі громадяни.

Очільник громади Сергій Волошин звернувся до учасників мітингу-реквієму із закликом пам'ятати та шанувати подвиг воїнів світла. Він розповів про свою волонтерську діяльність у найзапекліші роки війни із ворожими військовими бандитськими формуваннями на Донбасі. Висловив щирі співчуття матерям і рідним, які втратили найдорожче – своїх синів, братів, які ніколи не повернуться на поріг рідного дому.

Саме цього дня 2014 року в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. За офіційними даними, відповідно до даних Національного військово-історичного музею, під час виходу "зеленим" коридором із Іловайська загинуло 368 українських бійців, 18 уважають зниклими безвісти. Наш земляк, Андрій Деребченко, загинув 27 серпня 2014 році у тому пекельному котлі внаслідок обстрілу системами «Град». Майже пів року Андрій значився бниклим безвісти і останки його тіла вдалося ідентифікувати у лютому 2015 року за аналізом ДНК.

Кривава війна на сході, яка триває понад сім років, забрала кращих синів і доньок України, цвіт нашої нації. Серед загиблих в зоні АТО/ООС – славні сини Хорольщини, безсмертний подвиг яких золотими літерами вписаний у літопис української бойової слави, людської мужності й відваги. Хвилиною мовчання пом’янули наших славних героїв-земляків: Андрія Деребченка, Сергія Сергієнка, Андрія Корну, Євгенія Живенка та військовослужбовця Сергія Терешка. До їх портретів, на яких вони вічно залишилися молодими, учасники меморіального заходу поклали живі квіти. За упокоєння їхніх душ отець Василь – настоятель Петро-Павлівського храму УПЦ відправив панахиду, після чого представники влади, військовий комісар та рідні загиблих відвідали місця поховань наших мужніх воїнів з корзинами живих квітів.

Офіційним символом Дня пам'яті захисників України є жовтогарячий соняшник, адже у серпні 2014 року на полях саме з цією рослиною полягло багато українських воїнів. За кожен день, який ми проживаємо на вільній хорольській землі, було заплачено найдорожчу ціну – життя солдатів-визволителів, гідних синів України.

Ми не забули і ніколи не забудемо про їх подвиг! Світла та вічна пам'ять нашим Героям!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]