Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

іванович микола життя чорнобильської голова олександр квітня катастрофи чорнобильців ліквідації чоловік чорнобильській здоров’я молодь заступник аварії вікторович голови мільйонів організації
26 квітня – Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф
2013-04-29

26 квітня – Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф

Таке рішення було прийнято у грудні 2003 року Генеральною Асамблеєю ООН за ініціативи України, Російської Федерації та Білорусі. Генеральна Асамблея ООН також закликала держави-члени ООН широко відзначати цей день та проводити в його рамках відповідні заходи.

Чорнобильська АЕС – первісток атомної енергетики України, її гордість, стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Потужний вибух, еквівалентний 500 хіросимським бомбам, змінив життя мільйонів людей. За даними Міжнародної програми Всесвітньої організації охорони здоров'я у ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи брали участь 800 000 чоловік і серед них – весь персонал Чорнобильської АЕС. Всього ж в Україні від Чорнобильської катастрофи постраждало більше 3 мільйонів чоловік, 90 000 було переселено із забруднених територій.

Ліквідація наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – інтернаціональний подвиг, символ мужності і єднання людей перед лихом. На ліквідації було задіяно 40 міністерств і відомств колишнього Радянського Союзу. Вартість лише консервації четвертого енергоблоку та будівництва об'єкта "Укриття" склала 6 млрд. доларів США.

І ось погожого сонячного ранку 26 квітня 2013 року біля пам’ятного знаку (каплиці) жертвам Чорнобильської трагедії в центрі нашого міста зібралися учні міських шкіл, студенти Хорольського агропромислового коледжу, представники установ, організацій, міської громади для того, щоб вшанувати та згадати тих, хто 27 років тому став не лише свідком трагічних подій на Чорнобильській АЕС, але й поклав на олтар екологічного захисту країни власне здоров’я та життя.   

Мітинг-реквієм відкрив заступник міського голови, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Чишко Микола Миколайович.

Після покладання вінків та квітів перед присутніми виступили керівники району та міста – голова Хорольської РДА Полупан С.М., голова Хорольської районної ради Хрипко О.М. та міський голова Свириденко І.В. Виступаючі подякували тим, хто рятував наші життя в ті дні ціною власного здоров’я, пригадали тих, кого вже немає з нами, та побажали усім мирного сьогодення й майбуття. На жаль, не всі питання чорнобильців вдається вирішувати місцевим органам, але держава докладає зусиль для забезпечення їхнього соціального та медичного захисту.

Міський голова запропонував організувати своєрідний тиждень Чорнобильських днів для того, щоб сучасна молодь знала правду про цю страшну світову подію, адже зараз так багато перекручених та брехливих фактів про аварію можна знайти в засобах масової інформації та всесвітній павутині.

Потім виступив заступник голови районної організації чорнобильців та воїнів-інтернаціоналістів «Дзвони» М.С.Побережник, який коротко розповів про історію цього дня 1986 року, використовуючи цифри, факти та спогади учасників. Саме для підростаючого покоління, яке в більшості було присутнє на зібранні, була цікава ця промова.

Хвилиною мовчання пом’янули усіх ліквідаторів та учасників, тих, хто пішов у інший світ, а особливо хорольців. Статус чорнобильців на сьогодні мають 1042 наших земляка. За 27 років померло 220 чоловік, і лише за останній рік – 14 осіб. Ось їхні імена:

Король Віктор Іванович, Тимошенко Василь Іванович, Величко Віталій Дмитрович, Микитенко Олександр Васильович, Лапко Іван Іванович, Совенко Віктор Михайлович, Гроза Олександр Олексійович, Колінько Микола Іванович, Губенко Микола Миколайович, Карпенко Григоріцй Григорович, Денисенко Микола Петрович, Кузьменко Микола Вікторович, Решетняк Григорій Вікторович, Семибратов Олександр Іванович.

Наприкінці мітингу відбулася громадянська панахида, яку провів настоятель Свято-Успенського собору протиірей Володимир Лега.

Потім молодь та усі присутні поклали квіти біля каплиці жертвам страшної екологічної трагедії.

Вічна пам'ять загиблим в ім'я життя нинішніх і прийдешніх поколінь !

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]