Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

205-та річниця від Дня народження Тараса Шевченка
2019-03-07

Україна здавна славиться талановитими людьми, а легендарна постать Тараса Григоровича Шевченка давно стала символічною.  Саме його феноменальний талант прославив наш народ на весь світ.

9 березня – великий день для українського народу. Цього дня 1814 року в с. Моринці Київської губернії на світ з’явився видатний український письменник, прозаїк, драматург, перекладач, майстер образотворчого мистецтва,  політичний і громадський діяч, філософ, фольклорист, людина універсальних багатогранних обдарувань, основоположник української мови – Тарас Шевченко.

Сонячного ранку, 7 березня 2019 року, хорольська громада прийшла до пам’ятника Великого Кобзаря, щоб відзначити 205-ту ювілейну річницю від Дня його народження.

Сьогодні хорольці зібралися, щоб віддати шану визначному культурному діячеві, якого величезна кількість українців вважає батьком української нації. Шану видатному українцеві віддали керівники району, представники установ та організацій, навчальних закладів та просто небайдужі. Міський голова Сергій Волошин, разом зі своїм заступником Яною Карманською та представниками виконавчого апарату міської ради, долучився до урочистого заходу і поклав квіти до підніжжя постаменту Кобзареві на знак вшанування його пам’яті.

Усіх присутніх закликали не забувати частіше брати до рук «Кобзаря» – знакову в історії становлення нашої державності книгу. Для багатьох у ці складні часи стало великим одкровенням те, скільки пророчих слів на її сторінка, скільки мудрості й сили в рядках патріотичних поезіях Тараса Григоровича, які не втрачають актуальності крізь століття.

Вклонімося славному сину України за всю ту безцінну культурну спадщину, яку він передав нам з вами для становлення, збереження і подальшого надбання.

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]