Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

лютого загиблих україни небесної героїв пам'ять сотні згодом подій людей нашої майбутнє протестувальників культури пам’яті народу держави подвигу вшанування
20 лютого ‒ День Героїв Небесної Сотні!
2020-02-20

Для України 20 лютого стало пам’ятним скорботним днем, коли українці вшановують пам'ять загиблих на Майдані співвітчизників – Героїв Небесної Сотні. У 2020 році хорольська громада разом зі всією українською спільнотою відзначає шосту річницю загиблих протестувальників тематичним заходом, проведеним у глядацькому залі Хорольського районного будинку культури.

Організована відділом культури і туризму Хорольської РДА концертна програма, приурочена роковинам вшанування пам’яті подвигу мітингувальників, була закцентована на важливості тих подій у листопаді 2013 – лютому 2014 років і тих людей, які віддали найцінніше – своє життя за наше щасливе майбутнє.

Під час перегляду тематичного документального фільму, який було презентовано на початку заходу, глядачі (переважно учнівська молодь) були вражені епізодами лютневих подій 2014 року. Пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні вшанували стоячи під звучання тужливої пісні «Пливе кача по Тисині».

Цей пам’ятний день визначено законодавчо і відзначається на загальнодержавному рівні після підписання 11 лютого 2015 року експрезидентом України Петром Порошенком Указу «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» №69/2015.

Щорічно 20 лютого ми вшановуємо відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість тих загиблих патріотів України, які змінили хід історії нашої держави та полягли у боротьбі за вільний вибір народу і суверенну незалежну Україну. У полоні тих кривавих, жахливих подій у самому серці нашої столиці опинилися найсміливіші й найвідчайдушніші громадяни, які зробили сміливий виклик діючій тоді злочинній владі.

Іскрою запалення національної люті й поштовхом до повстання на Майдані Незалежності стало побиття студентів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року. Силовий розгін спецпідрозділом «Беркут» студентів у кількості 400 молодих людей, які протестували проти рішення уряду зупинити підготовку до Угоди про асоціацію з Євросоюзом, став переломним моментом. Згодом, як виявилося, ця силова спецоперація називалася досить цинічно – «розчисткою території для встановлення новорічної ялинки».

Найактивніші учасники широкомасштабної акції протесту з особливим запалом і на хвилі високого патріотичного духу захищали ідеали демократії, відстоювали права і свободи людини, боролися проти зубожіння народу й за гідне європейське майбутнє України. Під час сутичок протестувальників із силовиками у центрі Києва на вулицях Грушевського та Інститутській, у період з 18 по 21 лютого 2014 року, загинуло понад сто людей, сотні отримали тяжкі поранення. Найбільше людських жертв і зі сторони протестуючих, і «беркутівців», було саме 20 лютого. Згодом загиблих революціонерів заслужено почали називати Небесною Сотнею.

Національні Герої втратили життя від куль снайперів, але отримали справжню незалежність і стали прикладом мужності, незламності й справжнього патріотизму. Моторошні епізоди з екранів телевізорів та інших інформаційних джерел вразили не лише українців, а і всю світову спільноту. Тоді ніхто ще й гадки не мав, що ця кровопролитна історія у центрі держави згодом зміститься на схід і спалахне іще страшнішим незгасаючим полум’ям смерті.  

Згадаймо наших відважних національних революціонерів, чиї полум’яні серця навічно згасли, але не згасне пам'ять про них. Вічна пам’ять Героям небесного легіону! Слава Україні! Слава Героям!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]